Win Server 2012 R2 és a diszk kezelés
2017. július 05. írta: The.Priest

Win Server 2012 R2 és a diszk kezelés

A Win Server 2012 R2 telepítésekor kétféle partíció típus választható, MBR (Master Boot Record) vagy GPT (GUID Partition Table). 

MBR esetén max 2 TB (2.048 GB) méretű paríciók alakíthatók ki, melyekből vagy 4 elsődleges, vagy 3 elsődleges és 1 kiterjesztett adható meg, mely utóbbi limit nélküli logikai meghajtókra osztható.

Amennyiben nincs EFI képes rendszerünk, csak MBR lemez hozható létre.

GPT rendszer is választható ha EFI-s rendszer áll rendelkezésünkre, mely sokkal fejlettebb, 18 EB (kicsit több mint 18 millió! Terabyte) a maximum méret illetve 128 különálló partícióra tagolható.

Az egyes lemezek hozzáadása a számítógép kezelés >>> lemez kezelőben adható meg. Addíg amíg nem feleltettünk meg egy lemezt a gép számára, addig nem alakítható rajta ki file rendszer sem, így az addig nem használható. 

 

Az alábbi képen látható a lemez kezelő és egy használatban levő 512 gb-s SSD drive. Itt történik továbbá a meglévő meghajtók méretének növelése (extend) illetve zsugorítása (shrink).

222.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://windowschurch.blog.hu/api/trackback/id/tr4912642257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása