GPT típusú lemez partíciójának javítása
2017. július 27. írta: The.Priest

GPT típusú lemez partíciójának javítása

Amennyiben átkonvertáljuk MBR diszkünket GPT típusúra, előfordulhat hogy a GPT partíciós tábla meghibásodik, ilyen esetben bootoláskor a BIOS jelez hibát, jó esetben elindul rendszerünk, de egy hibaüzenet jelenik meg, pl egy ilyen:

" Boot Manager recover from critical error. Some essential variables are absent or corrupted and Boot Manager has restored them from default configuration. Press Esc to continue or F1 to enter Setup"

A hiba azonban javítható, egy Windows 10-es bootolható usb kulcsról indítsuk el a telepítőt, majd számítógép javítása (Repair your computer), és indítsuk el a parancssort (command prompt), ezután a következő parancsokat üssük be:

1: diskpart

2: select disk 0

3: list vol

4: sel vol (itt azt a kötetet írjuk be amelyik FAT32-es típusú)

5: assign letter=(meghajtónak rendeljük betűjelet, ami még nincs használatban)

6: exit

7: cd /d (meghajtó betűjele):\EFI\Microsoft\Boot\

8: bootrec /fixboot

KÉSZ. Indítsuk újra a rendszert, előfordulhat hogy le is kell állítani a gépet hogy a hibakód már ne jelenjen meg a bootoláskor.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://windowschurch.blog.hu/api/trackback/id/tr2512692721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása